Aktiviteter

Det finns många aktiviteter för alla oavsett ålder, intresse och kunskap. Här bjuds det på både utomhusaktiviteter och inomhusaktiveter under alla årstiderna!

NYTT 2021
Gör din fjällsemester mer innehålsrik! Familjen Hägglund www.semesteridre.se startar samarbete med aktivitetsföretaget Idre Wildtrack. Vår gemensamma målbild är att erbjuda skräddarsydda aktivitetslösningar som skall förstärka vårt koncept kring Idres bästa boende upplevelse oavsett årstid. Exempel på aktiviteter är Isfiske, vandring, matlagning ute, mountainbike, välkomstmiddagar, jakt etc.

Restauranger & nöjen

Idre fjäll erbjuder massor restauranger, pubar, afterski, takeaway för alla smaker. Pernilla Wiberg hotell är ett trevligt ställe för umgås och äta en bit mat eller kanske bara ta en öl. Ligger på andra sidan Sydbacken, ca 300 meter från vårt hus. Vid fjällcentret finns det flera restauranger, kanske bara en pizza på Askers eller varför inte Afterski vintertid på Farfars hörna eller Charlies. Restaurang Utsikten som ligger på toppen kan också starkt rekommenderas.

Aktivitetscenter

Aktivitetscenter erbjuder massor av aktiviteter för alla åldrar och olika intressen. Några exempel är:

– Inomhusbad
– Bowling
– Spelhall
– Sporthall med bandy, badminton, tennis etc
– Spa / Massage
– Gym

Skidåkning utför

Längdskidåkning

Skoteråkning

Bad, Spa och Gym

Mountain Bike

Hästridning

Fiske

Äventyrsaktiviteter

Upplev Samekultur

Plocka svamp & bär

Klättring

Vandring

Sommar

Idre är ett utav Sveriges mest attraktiva sommar orter som lockar mer och mer gäster varje säsong. Här finns allt man kan tänka sig och för alla personer samt för alla behov.

Vinter

Idre började som en traditionell skidort och är fortfarande en utav Sveriges bästa centrerade skidorter. Förutom skidor finns det också ett stort utbud och närhet till andra aktiviteter.

Höst

Hösten är en tid då fjällen har en härligt lugn. Många åker upp bara för att vila upp sig och kanske gå lite promenader, eller varför inte plocka hjortron eller svamp. Perfekt tid för rekreation.

Vår

Våren är en härlig tid då ni möter sol och smält is på fjällen. Perfekt tid för vandring, mountainbike och andra härliga aktiviteter. Senvåren är exempelvis härligt också för fiske.

Idre Fjäll

Enligt vårt tycke är Idre fjäll ett utav de bästa fjäll områden i Norden. När vi tittade runt på boenden så var det framförallt närheten till aktiviteter, skidbackar, hög kvalitet på området samt möjligheten att åka hit och semestra året om som gjorde att Idre låg högt i kurs. Vi tycker att Idre ligger i framkant gällande alla dessa saker och det passar alla typer av personer & familjer med höga krav. Skidanläggningen växer och har idag över 40 nedfarter, 27 liftar varav flertalet är nya och backarna håller hög kvalitet för alla typer av åkare. Idre är också ett utav Sveriges mest snösäkra områden och öppnar redan i Oktober varje år(Okt-Maj). Läs mer på aktiviteter och årstider längre ner.

Dähliebyn – området

Dähliebyn ligger strategiskt i anslutning till Sydbacken och tvärsöver från Pernilla Wiberg Hotellet. På hyllan där huset är beläget har man en härligt utsikt över skidområdet och fjället.

I området finns det merparten större och exklusiva hus. Läget är perfekt, med gångavstånd eller skidavstånd till allt som behövs. Stugbybacken passerar ovan huset med ett perfekt Ski in och Ski out läge. Även längdspår korsar övre delen av Dählie byn.

Närområde: Älvdalens kommun & Omnejd:

Det är inte långt till varken Grövelsjön, Fjätervålen eller Lofsdalen. Eller varför inte besöka Norge och den härliga naturen som här är väldigt spektakulär.

Har du några frågor angående boendet eller vill du veta mer?

Skicka ett melj till mattias@nordiskfastighetspartner.se eller ring +46 (0) 709-660626